Ons winkelcentrum is geheel overdekt en beschikt over 2 uur gratis parkeergelegenheid!

Ons winkelcentrum is overdekt en er is 2 uur gratis parkeergelegenheid!
 

Informatie

 
 
 

Historie

Stadsuitbreidingsplan 1927

Reeds in 1927 werd in het stadsuitbreidingsplan 's-Gravenhage-West een verbinding van dit stadsdeel met het Westduinpark en de zee opgenomen. Ondanks dat deze verbinding tot op heden niet is gerealiseerd, zijn er bij de gemeente 's-Gravenhage in het verleden meer dan eens plannen geweest het De Savornin Lohmanplein in een rechte lijn met de kust te verbinden. Zo ontving de Spaanse architect Ricardo Bofill in 1986 nog het verzoek hier studie naar te verrichten.

Structuurplan Groot 's-Gravenhage 1949

Het Structuurplan Groot 's-Gravenhage, uit 1949 ( Willem Dudok ), vormde uiteindelijk de basis voor de aanleg voor de wijken in het ZW van onze stad. In de wijk Bohemen werden de eerste hoge flats gebouwd door Reinder Zwolsman naar ontwerp van ir. W.S. van de Erve, echter hierbij ontstonden de nodige problemen. Daarom werden de volgende torenflats gebouwd naar ontwerp van architectenbureau Lucas en Niemeyer. Een uitbreiding van dit structuurplan leidde tot de bouw van de half verdiepte parkeergarage en, na 2 uitspraken van de Kroon, het daarop gebouwde restaurant aan het Savornin Lohmanplein. Naar ontwerp van P. Zanstra werden hierna de woningen en het ondergelegen winkelcentrum aan de Laan van Meerdervoort/ Savornin Lohmanplein gebouwd, met op de verdiepingen kantoren en een parkeerterrein op het dak. Midden jaren '90 werd het gehele winkelcentrum overdekt, met als direct gevolg de klantvriendelijke uitstraling van ons "De Savornin Lohmanplein".

Het winkelcentrum heeft zijn naam te danken aan: jhr. Mr. Alexander Frederik de Savornin Lohman. Hij leefde van 1837 tot 1924. Hij was gedurende een groot aantal jaren actief in de politiek en was tevens adviseur van Koningin Wilhelmina. Hij wordt beschouwd als een van de grote staatsmannen van die tijd.

Winkelcentrum het 'De Savornin Lohmanplein anno 1978.